Mijn PVDM

Geen decembervoorschot in 2020!

Gepubliceerd op 24-09-2020 door Nick Verheyden

Vermits veel ondernemingen ten gevolge van de coronacrisis zich nog steeds in een financieel moeilijke positie bevinden, heeft de wetgever in juli beslist dat er dit jaar geen decembervoorschot voor de btw moet betaald worden.

Het jaarlijks btw-voorschot
Jaarlijks moeten zowel de btw-maandaangevers, als de btw-kwartaalaangevers het zogenaamd decembervoorschot betalen vóór 24 december. Dit voorschot wordt berekend op het effectief verschuldigd btw-saldo t.e.m. 20 december óf het verschuldigd bedrag van de vorige periode.

Voor btw-maandaangevers gaat het specifiek over het werkelijk verschuldigd saldo van 1 december t.e.m. 20 december, of het verschuldigd saldo van de periode november. Voor btw-kwartaalaangevers gaat het over het wettelijk verschuldigd saldo van 1 oktober t.e.m. 20 december, of het verschuldigd saldo van het derde kwartaal.

Om alle btw-plichtige ondernemingen wat extra ademruimte te bieden, heeft de wetgever beslist dat zowel de maand-, als de kwartaalaangevers uitzonderlijk geen decembervoorschot moeten betalen dit jaar.

 

PVDM Accounting & Advice
Handelslei 187, 2980 Zoersel
Kremerslei 53, 2570 Duffel

BTW. 0668.387.012
BIBF. 70503236

T. 03 384 11 28
info@pvdm.eu

Inspiratie in uw mailbox?

© 2023 PVDM Accounting & Advice. Gebruiksvoorwaarden en privacy policy.

Shtick was here.