Mijn PVDM

Warrants en opties: alternatieve verloning voor werknemers én bedrijfsleiders.

Gepubliceerd op 18-02-2018 door Nick Verheyden

De alternatieve verloningstechniek via warrants en opties winst steeds meer aan populariteit. Uiteraard omdat deze bonussen vrijgesteld zijn van RSZ en de verkrijger enkel bedrijfsvoorheffing betaalt op de toekenningswaarde. De rulingdienst heeft onlangs de spelregels nog eens verduidelijkt!

Wat is het systeem?

Het bedrijf kan aandelenopties of warrants toekennen aan haar werknemers of bedrijfsleiders. Hiermee verkrijgen zij het recht om binnen een bepaalde periode een aandeel te kopen of te verkopen tegen een vooraf bepaalde prijs. Er wordt bij deze techniek meestal beroep gedaan op financiële instellingen. Ons advies is u niet aan avonturen te wagen en te kiezen voor betrouwbare partijen.

Wat zegt de rulingdienst?

De toekenning van de warrants of aandelenopties mogen niet disproportioneel zijn tegenover de normale bezoldiging. Onlangs stelde de rulingdienst dat de werkelijke waarde van de effecten maximaal 20% van de normale bezoldiging mag bedragen. De normale bezoldiging is het brutojaarloon inclusief vakantiegeld en eindejaarspremie en variabele verloning, maar zonder rekening te houden met voordelen in natura.

Indien u meer informatie wil over deze verloningstechniek kan u contact opnemen met ons kantoor.

 

PVDM Accounting & Advice
Handelslei 187, 2980 Zoersel
Kremerslei 53, 2570 Duffel

BTW. 0668.387.012
BIBF. 70503236

T. 03 384 11 28
info@pvdm.eu

Inspiratie in uw mailbox?

© 2023 PVDM Accounting & Advice. Gebruiksvoorwaarden en privacy policy.

Shtick was here.